LIBERTY Steel Group získat strategické francouzské ocelářské podniky vytvořit GREENSTEEL železniční šampion

LIBERTY, Media vydání 14.srpna 2020 >

LIBERTY Steel Group ('LSG'), která je součástí lídra společnosti Sanjeev Gupta v odvětví GFG Alliance, uspěla ve své snaze získat strategická francouzská ocelářská aktiva společnosti France Rail Industry Business ("Hayange") a ocelárny Ascoval (Ascoval). V návaznosti na červencové rozhodnutí Tribunal de Grande Instance de Strasbourg o udělení Hayange LSG dnes francouzská vláda udělila konečný souhlas s dohodou, která zajistí budoucnost vnitrostátně strategických závodů a jejich 700 zaměstnanců.

Společnost Hayange se sídlem v Moselle ve Francii vyrábí širokou škálu ocelových kolejnic pro významné klienty infrastruktury v celé francii, včetně francouzského národního železničního operátora SNCF a ratp, provozovatele pařížského systému metra, a je francouzskou vládou považována za strategické aktivum. Lokalita, která zaměstnává kolem 430 lidí, produkuje více než 300.000 tun železnice ročně. Zatímco francouzský železniční trh je klíčem k podnikání, s pomocí z celé sítě LSG bude společnost usilovat o růst prodeje železnic po celé Evropě a dalších trzích. LSG již má železniční mlýn zásobující australskou síť ze svých oceláren v Whyalla, Jižní Austrálie.

Ascoval, se sídlem v Saint-Saulve v severní Francii a který má kolem 270 zaměstnanců, byl umístěn do ad hoc konkurzní řízení v loňském roce. Závod využívá technologii elektrické obloukové pece (EAF) a má schopnost vyrábět 600 000 tun ocelových květů, sochr a dalších kovaných výrobků ročně z recyklovaného kovového šrotu. Společnost Ascoval bude k zásobování společnosti Hayange používat recyklou ocel, včetně recyklované šrotové kolejnice, a vytvoří tak integrovaný francouzský železniční podnik GREENSTEEL. Společně se společností Hayange vytvoří skutečně integrovaný hodnotový řetězec a stane se prvním ocelářstvím LSG ve Francii, který poskytuje platformu pro další výrobu a vývoj produktů GREENSTEEL ve Francii.

Chcete-li si přečíst tiskovou zprávu navštivte LIBERTY Steel Group webové stránky

Naše nejnovější verze

Zobrazit všechny zprávy o médiích