Зголемувањето на предизвикот

На прв поглед

0 мин прочитај

  • Нашите екипи работеле во заеднички пат околу светот за спроведување практики за да се обезбеди здравјето и безбедноста на нашите вработени, клиенти, добавувачи и локалните заедници.
  • Социјално дистанцирање мерки, температура на проверка и да се фокусираме на хигиената ја поддржуваат нашиот пристап.
  • Ние работиме во соработка со совет од владата и здравствени власти во земјите што функционираат во состав.

Еластичност и адаптибилност се поткрепени начинот на кој GFG Алијансата има одговори на coronavirus пандемија.

Бидејќи COVID-19 ситуација зеде чекање и брзо да се рашири низ светот, нашата глобална бизниси се прилагодени и инкорпорирани промени усогласени со глобалното и релевантни домашни јавни здравствени совети за да се осигура безбедноста на нашите вработени, клиенти и заедници што функционираат во состав.

Од роман температура проверка на идеи за социјално дистанцирање мерки, транспорт иницијативи и работа од дома аранжмани, нашите бизниси се зголеми на предизвикот да се имплементираат промените и да се обезбедат, каде што е можно, ние и понатаму сме оперативни и отворени за бизнис.

GFG Глобална Шеф на Безбедноста Фран Nores има пофали работата на нашите екипи да се прилагодат и да ги прилагодите јачината во текот на овој невиден време.

"Соработка начин во кој луѓето се влечат заедно брзо да се најдат решенија и спроведување на практики кои се во согласност со разни здравствени услови во земјите во кои работиме е да се поздрави", вели тој.

"Сакам да им се заблагодарам на сите наши тимови поддршка на група од целиот свет и оние кои се во рамките на нашите бизниси за начинот на кој тие работеле заедно, неуморно, за да осигураме дека нашите луѓе, клиентите и заедницата – нашата проширена GFG семејство – останува безбедно за време на овој период."

Социјално дистанцирање мерки

Примена на принципите на социјално дистанцирање на оперативно-сајт не е јасна, но нашите тимови од Белгија во Австралија се најде нови начини да се прилагоди.

Употреба на високо-vis лента за да означите од работни простори, ви помага да ги обезбеди потребните визуелен знак и потсетник за сите вработени за потребата да се одржи социјално дистанцирање протоколи.

Сликата галерија подолу покажува примери од Liege-Dudelange и Сиднеј за тоа како овие мерки се стави во место во контрола на простории и застане состанок области. Исто така, вклучен е фотографија од СЛОБОДА Челик велика БРИТАНИЈА – тим има инсталиран партиции во контрола на простории за да се обезбеди дополнителна заштита.

Зголемен signage надвор од сајтови, контрола и соби за состаноци, се потсетат на сите барања во текот на овој период се важни и корисни, како и signage примери од Австралија и од САД, покажуваат.

Додека на глобално ниво нашиот народ се прилагодуваат на новите, не-контакт начини на поздравување едни со други, како на работници од Ostrava во чешката Република даваат едни на други на палците нагоре.

Уште една корисна практика е донесувањето на сплит смени со A и B тимови на нашата работа сајтови. Заедно со намалување или минимизирање на периоди на промена се преклопуваат, ова е помагање и понатаму да се намали ризикот на пренос и да престане ширењето на COVID-19.

Температурата проверки

Еден од кажете-приказна индикатори на COVID-19, има температурата на телото на 37.5 степени целзиусови степени (на 99.5 степени Целзиусови) или повисока.

Нашите екипи од целиот свет се користат топлинска тело термометри да се провери температурата на вработени и, каде што е релевантно купувачи и добавувачи кои доаѓаат лице место.

На Acacia Риџ тим во Бризбејн е да експериментираат со само-тестирање, самостојни температура проверка единица и понатаму да се намали ризикот на пренос.

Во нашиот романски челик фабрика во Galati, а thermocamera на главниот влез скенира телото температура на вработените и посетителите слично.

Хигиената е важно

Зголемување на хигиената е клучот штица во помагањето да се спречи ширењето на coronavirus.

Длабоко чистење низ работа сајтови и канцеларии во нашите бизниси е во место, со зголемена фреквенција. Нашата галерија има слика покажува дезинфекција одвива во заедничките простории на Galati.

Бизниси, исто така, се спроведува потсетници за сите работници во врска со важни за одржување на добри хигиенски практики во ова време, што беше потврдено во овие знаци се користи од страна на СЛОБОДА Челик велика БРИТАНИЈА.

Тие се нагласи важно на точни миењето на рацете техника, и други хигиенски мерки, вклучувајќи ја и употребата на ткивата да се покрие sneezes или кашла, или користите на вашиот лактот ако немате ткиво корисна.

Фран Nores вели понатамошни совети и мерки можеби треба да се воведе или да се прилагоди, како ситуација се развива.

"Секоја земја има своја уникатна патување и обезбедување на соодветност на COVID-19 со мерки кои се релевантни за нив, па нашиот тим ќе продолжи да го следи она што се случува на глобално ниво и се прават промени и да се обезбеди надградби да безбедносни совети кои може да се бара низ нашите бизниси", вели тој.

"Сакам да им се заблагодарам на сите наши тимови поддршка на група од целиот свет и оние кои се во рамките на нашите бизниси за начинот на кој тие работеле заедно, неуморно, за да осигураме дека нашите луѓе, клиентите и заедницата – нашата проширена GFG семејство – останува безбедно за време на овој период."

Нашите најнови приказни

Видете ги сите приказни