GFG Алијансата именува Ролан Junck да ја предводат CN30 диск

Медиумите порака > 23-ти јули, 2020

Одржлив индустриски лидер GFG Алијансата има назначено Ролан Junck како својата нова глобална води за своите CN30 програма, е одговорен за доставување на GFG е амбиција да стане carbon neutral од 2030.

Улогата, која се наоѓа заедно со Роланд е постоечките задачи како Претседател, СЛОБОДА Челик Група за Европа & велика БРИТАНИЈА, ќе ги координира GFG Алијансата е CN30 стратегија и активности на глобално ниво преку R&D, технологијата, партнерствата, commercialisation, синџирот на снабдување и јавни политики.

Sanjeev Gupta, Извршен Претседател GFG Алијансата рече: "GFG Алијансата е CN30 програма за секторот води и ќе се трансформира во нашата индустриска бизниси со напредни ниска употреба на јаглерод технологии. Неговиот успех ќе бара стратешки долгорочни размислување, а се приклучија-up глобален пристап и соработка со засегнатите страни и партнери. Роланд е огромна оперативно искуство и страст за нашите GREENSTEEL и GREENALUMINIUM стратегии значи дека тој е совршено поставен за оваа улога како што се движат од планирање до имплементација да се создаде вистински одржлива иднина за нашите индустриите и заедниците кои работиме."

Клучен столб во CN30 програма е GFG е GREENSTEEL стратегија да се трансформира челик изработка, преку зголемување на употребата на челик за рециклирање на електрична arc furnaces (EAF), примена на ниска употреба на јаглерод и обновливи извори на енергија индустриски процеси и употребата на водород, наместо на коксирање јаглен како намалување на агент за железна руда, преку Директни Намалено Железо (ДПИ) растенија за да се отстрани CO2 емисиите од челик на одлуки.

Во деветте месеци од GFG направи својот CN30 залог на група има направено значителен напредок во неговиот GREENSTEEL стратегија.

GFG минатиот месец најави големи GREENSTEEL инвестиции во нови ДПИ и EAF објекти во својата Whyalla растенијата во Австралија и неговата Galati фабрика во Романија , каде што потпиша MoUs со локалните партнери и романското Министерство за Економија, Енергетика и Деловното Окружување за поддршка на испорака. Овие инвестиции ќе го замени стареење индустриски погон со модерна ниска употреба на јаглерод технологии што може брзо да се интегрираат зелена водород во своите процеси како таа ќе стане достапна во обем и економски оправдани. 

Слична трансформација планови беа објавени во GFG е основно челик операции во Ostrava, Czech Republic, вклучувајќи го и воведувањето на Европа е првиот хибрид печка што ќе им овозможи на бизнис да се користат повисоки количини на локалните челик отпад да се намали зависноста на увезени природните ресурси, што ќе се намали CO2 емисиите и да им овозможи поголема флексибилност од страна на префрлување или мешање експлозијата печка и електрична лак печка челик одлуки. GFG е рециклирање објект во велика БРИТАНИЈА најави планови за двојно GREENSTEEL производство на својата Rotherham EAF да се произведе GREENSTEEL градежни производи за домашна инфраструктура, и работи со водечките растенијата услуги Danielli на идните ниска употреба на јаглерод производство случувања во велика БРИТАНИЈА. 

Како дел од компанијата GREENALUMINIUM стратегија, ALVANCE Алуминиум е smelters се потпалија од ниска-јаглерод извори – од hydroelectricity во Lochaber, Шкотска, и од страна на нуклеарната енергија во Dunkerque, Франција. Оваа ја надополнува алуминиум е својства како "зелена метал' за изградба и автомобилската индустрија. GFG е активно вклучена во истражување на соработка можности со својата индустрија партнери за пробив технологии и натамошно развивање на услови на пазарот за зелени алуминиум.

И покрај COVID-19 криза, GFG е SIMEC Енергија портфолио на проекти во соларна енергија, ветерна енергија и енергија од крајот на животот отпад продолжи да се направи напредок кон завршување. Кога ги заврши овие проекти ќе се обезбеди обновливите извори и ниска употреба на јаглерод извори на енергија за да помогне во намалување на емисиите од GFG е индустриски процеси со замена на јаглерод интензивни горива со извори, како што се јаглен и гас. SIMEC е обновливите извори на енергија се отвори можност за зелена водород производство на челик, кои се однесуваат на сила во GFG моделот на комбинирање индустрија и енергија. 

За CN30

GFG е CN30 програма спроведува ниска употреба на јаглерод иницијативи како што е водород челик изработка, метали за рециклирање, енергетска ефикасност и обновливите извори на енергија низ нејзините три основни индустрија брендови – СЛОБОДА Челик, ALVANCE Алуминиум и SIMEC Енергија – да стане carbon neutral од 2030 и да се создаде повеќе флексибилен, конкурентно работење.

Белешка за уредниците:

GFG Алијансата е колекција од глобалната бизниси и инвестиции во сопственост на Sanjeev Gupta и неговото семејство. Алијансата е структуриран во три основни индустриски столбови; СЛОБОДА Челик Група, ALVANCE Алуминиум Група и SIMEC Енергија Група, независно едни од други се уште обединетите преку заеднички вредности и една цел е да се создаде одржлива иднина за индустрија и општеството. GFG Алијансата вработува 35,000 луѓе, низ 10 земји и има приходи од УСД $20bn. GFG Алијансата е лидер во одржлива индустрија со мисија да стане Carbon Neutral од 2030 (CN30).  

КОНТАКТИ СО МЕДИУМИТЕ

Paddy Toyne-Sewell
Раководител на Комуникации – Европа, GFG Алијансата
+44 (0) 7767 498 195
Patrick.toyne-sewell@gfgalliance.com

Нашите најнови изданија

Приказ на сите медиумски изданија