Sanjeev Gupta Објавува Визионерот 'Следната Генерација' Мега Челик Фабрика за Whyalla

Медиумите порака > 10-ти декември, 2018
Whyalla Трансформација Програма

По неговото земјата-кршење на најави на напредува на Whyalla Трансформација Програма, GFG Алијансата, Извршен Претседател, Sanjeev Gupta, заеднички планови за визионерот 'Следната Генерација' мега челик фабрика за Whyalla, потпишување инженеринг договор со CISDI за амбициозен проект.

"Нашите врвни трансформација планови за нашите постоечки челик растенијата се само почеток на она што GFG Алијансата има во продавница за регионот", Г-дин Gupta рече.

"Искористување на речиси совршен локалните услови – нашата сопствена инфраструктура вклучувајќи длабоко-морско пристаниште; богато и со локални ресурси; и неспоредливи заедница страст – ние сега се планира да се изгради нов челик растенијата, еден од најголемите светски токму тука, во Whyalla.

"'Слобода Следната Генерација Челик" ќе биде најголемата во Западниот свет, способни за производство на 10 милиони тони годишно, со способност и инфраструктура да се зголеми двојно капацитетот на време."

Проектот ќе се базира на state-of-the-art технологија и најдобри во класата на животната средина мерки. Тоа ќе се фокусира на производство на полу-готови челик – плочи, цути и заготовки – извезуваат во низводно операции во клучните стратешки и растечки пазари ширум светот.

"Користење на повеќето напредни технологии и нашите сопствени локални ресурси, ние ќе има за цел да биде еден од повеќето конкурентни челик производители на глобално ниво," Г-дин Gupta рече.

"Илјадници работни места, ќе се создаваат во текот на изградбата и од фабрика тековните операции.

"Ова ќе ја видите новата генерација на челик-одлуки со гордост се натпреваруваат на светот фаза, и е одраз на нашата желба да се трансформира Whyalla во двете Австралиски и светски центар на индустријата за следните генерации."

Градот на Whyalla Градоначалник, Клер McLaughlin, поздрави пионерски проект.

"Ова еднаш во-а-живот развој покажува дека GFG е посветена на Whyalla за следните децении," Ms McLaughlin рече.

"Ова е голем поттик за нашите долгорочни outlook, и дава Whyalla Градскиот Совет и другите индустрии и бизниси повеќе доверба да биде во можност да се планираат за во иднина.

"На растенијата, исто така, ќе имаат state-of-the-art животната средина за контроли, што е уште еден позитивен за заедницата на врвот на финансиски инвестиции и создавањето работни места."

КОНТАКТИ СО МЕДИУМИТЕ

Шон Кели

(08) 8640 4206 или 0411 054 643

Нашите најнови изданија

СЛОБОДА Челик Група да се стекне со стратегиска француски челик бизниси за да се создаде GREENSTEEL железнички шампион

0 мин прочитајте > 14 август, 2020

СЛОБОДА Челик Група ('единиците на локалната'), дел од Sanjeev Gupta за одржлив индустриски лидер GFG Алијансата, успеа во својот обид да се здобијат со...

Приказ на сите медиумски изданија