Енергија

Обновливите извори на енергија генерација на власт одржлив индустриски визија.

На GFG Алијансата е брзо расте и се зголемува инвеститорот и операторот на обновливите извори на енергија во велика БРИТАНИЈА и Австралија.

Обновливите извори на енергија е во срцето на GFG Алијансата активности како тоа изгледа да се обезбеди долгорочен, стабилен и одржлив извор на енергија за индустријата. Тоа е развивање на широко портфолио на обновливите извори на средства во велика БРИТАНИЈА и Австралија.

Алијансата – преку SIMEC Група – веќе испорачува ниска-јаглерод енергија од хидроелектрични и biofuel извори за употреба во својата индустриски активности и во поширок пазар, и ќе продолжи да вози на развојот на другите зелени извори на енергија и/или да се стекнат со дополнителни генерација капацитет за користењето на технологии како што се ветерот, хидро, пумпани хидро, соларна, батерија складирање и енергија од отпад.

Во потрага понатаму во иднината, GFG Алијансата има инвестирано во развојот на приливите на моќ, кој ќе искористување на енергијата на плимата и во програмата што може да испорача 8% од велика БРИТАНИЈА е електрична енергија потреби. Алијансата, исто така, има можности за производство на ветерна турбина кули и пренос на линија далекуводи и се обидува да ја прошири својата обновливите извори на енергија портфолио со додавање на други моќ средства.

SIMEC логото

Посетете го веб-сајт SIMEC

Факти

Генерација капацитет на 632 megawatt – или доволно моќ да го светлината 1/3 од сите велика БРИТАНИЈА домови
Развојот на гасоводот на 7.3 GW на моќта во велика БРИТАНИЈА и Австралија
£400 милиони вкупните инвестиции во обновливите извори на енергија средства за датум

На нашите клиенти енергија брендови

Големите енергетски проекти и иницијативи

Cultana Соларни Фарми

Научете повеќе за нашите големи соларни фарми кои ќе генерира до 280 MW за соларна енергија на празни земјиште на север на Whyalla Steelworks и на крајот придонесе за Австралиската електрична мрежа

Види видео

Playford Батеријата

100 MW Playford Комунални Батеријата е комунални-скала батеријата развој проект кој ќе го поддржи SIMEC Енергија во Австралија обновливите извори на енергија портфолио и обезбедување на услуги за национален електрична мрежа

Дознај повеќе

Glenshero Правец На Фарма

На Glenshero Правец на Фарма предлог претставува возбудлива можност за поддршка на Шкотска е индустриски раст

Посетете го веб-сајт

Отпад на енергија

Откријте како Uskmouth Моќ Станица во Јужен Велс, велика БРИТАНИЈА, се repurposed да се кандидира на обилно достапни не-рециклираат пластичен отпад

Дознај повеќе

Приливите моќ

Научете повеќе за важната улога на приливите моќ

Види на видео

Дознај повеќе за обновливите извори на енергија

Најновите Блог Постови