Челик & Рударство

СЛОБОДА Челик Група

GFG Алијансата е СЛОБОДА Челик Група е глобален челик и рударска компанија со 30,000 вработени во повеќе од 200 локации на четири континенти.

Тоа е меѓународен бизнис со интегрирана понуда – од производство на течни челик направени од суровини и рециклирани материјали преку висока вредност прецизност инженерните челици и поврзани услуги, кои се продаваат на клиенти од целиот свет.

Тоа снабдувањето со суровини во интегриран синџирот на снабдување, како и на надворешните клиенти.

 

Неговата железна руда рударство бизнис работи пред се во Австралија Middleback се Движи, кој се наоѓа 60 километри од интегриран Whyalla Steelworks. Тоа, исто така, поседува и да работи на Tahmoor коксирање рудник за јаглен во Нов Јужен Велс, Австралија.

СЛОБОДА на логото

Посета на СЛОБОДА Челик Група веб-сајт

Нова сила во челик

Други СЛОБОДА брендови

СЛОБОДА Артикли

СЛОБОДА Артикли е глобален снабдувач на решенија за меѓународните челик и обоени метали индустрии. Нејзината црна материјал портфолио вклучува железна руда, старо, коксирање-јаглен и кокс, директна намалено железо и топло briquetted железо, плочи, топло валани серпентина, ладно валани серпентина, поцинкуван железо, prepainted поцинкуван железо, заготовки, де-бар, жица прачка и трговец бар.

Покрај тоа што обезбедува никел, бакар, цинк и калај, како дел од своите обоени нудат.

Дознај повеќе за СЛОБОДА Артикли

СЛОБОДА Инженеринг

СЛОБОДА Инженеринг е меѓународен производител на автомобилски инженерните и решенија, со сајтови се наоѓа во Обединетото Кралство, Франција и ОАЕ.

Тоа е комбинација на експертиза на 15 бизниси низ 18 локации и обезбедува спектар на производи и услуги за клиенти, главно, во автомобилската, комерцијални возила, жолта стоки, motorsport, генерален инженеринг, aerospace, одбрана и изградба сектори.

Дознај повеќе за СЛОБОДА Инженеринг

Челик факти

#1 челик снабдувач за инженеринг, градежништво, станбени и не-станбена изградба во Австралија
#1 челик оградата бренд во САД
#8 најголемиот производител на челик надвор од Кина
18 милиони тони на валани челик капацитет на годишно ниво

На нашите клиенти челик брендови

Рударство факти

Само Австралиската железна руда рудар да се произведе грутка, казни, се концентрира и пелети
Од јама на порт Целосно интегрирана, приватни синџирот на снабдување
Middleback се Движи рударството во Јужна Австралија уште од 1890-тите години
2 mtpa на коксирање на јаглен за внатрешни и надворешни клиенти

Големи челични проекти и иницијативи

Whyalla Трансформација Програма

Откријте амбициозни планови да се направи ова Јужно-Австралискиот град глобален центар

Дознај повеќе

GREENSTEEL

На GFG Алијансата, преку Слобода е GREENSTEEL стратегија, е трансформирање на челик производство

ВИДЕО: Sanjeev Gupta објаснува

Европската GREENSTEEL предводник на

Откријте повеќе за нашата трансформација планови на СЛОБОДА Galati

Дознај повеќе

GREENSTEEL производ проширување

СЛОБОДА Челик велика БРИТАНИЈА ќе обезбеди велика БРИТАНИЈА произведува GREENSTEEL во подготовка на домашните инфраструктурни проекти, се од витално значење за велика БРИТАНИЈА е заздравување во пост-пандемија економија.

Дознај повеќе

Дознај повеќе за Челик & Рударство

Најновите Блог Постови