Whyalla Трансформација Програма

Дознајте повеќе за нашите обновено трансформација план да го иконите Whyalla Steelworks во светските водечки 'GREENSTEEL" објект

Види на видео

Глобален центар за индустрија

Иновативни трансформација програма, се ажурираат во 2020 година, ќе се види на сегашното работење на иконите Whyalla Steelworks се развива во светските водечки 'GREENSTEEL" објект.

Нови објекти ќе ви помогне форма Whyalla во еколошки и глобално конкурентни објект.

На ажурирани Whyalla Трансформација План вклучува Директни Намалено Железо (ДПИ) на објектот, и нов Електричен Лак Печка во прилог на тешки-дел комбинација Валавница и претходно најавен за да им служи на Австралија железнички, рударство и инфраструктурни проекти со домашни GREENSTEEL.

Новиот ДПИ фабриката ќе се хранат со Природен Гас, во време на транзиција кон зелена водород произведени од GFG свој обновливите извори на енергија проекти, вклучувајќи Cultana – еден од Австралија е најголемиот соларни фарми се гради во Whyalla.

Во комбинација, овие нови капацитети ќе се овозможат напредни челик долги производи за Австралиската изградба, критична инфраструктура и рударската индустрија за следните генерации. Тоа, исто така, ќе позиција Whyalla да стане водечки светски, јаглерод-неутрални производител на челик.

Историја на Whyalla Steelworks

Оваа возбудлива план не само што се трансформира на Whyalla бизнис во меѓународно конкурентна челична производителот, тоа ќе биде нашиот прв основно челик растенијата да се трансформира за да GREENSTEEL, помагање на исполнување на нашите амбиции да стане најголемиот светски јаглерод-неутрални производител на челик од 2030.

Sanjeev Gupta, Извршен Претседател, GFG Алијансата

Видеа

Трансформација скицата

Нашата трансформација патување партнер Градот Whyalla Советот има план за тоа како град ќе се развива во чекор со steelworks трансформација.

Види на видео

Најновите Соопштенија За Медиуми

Клучни контакти

За понатамошни информации или дискусија за Whyalla Трансформација Програма, контактирајте со:

Заедница и на Засегнатите страни Ангажман

Денис Остар

+61 447 039 358

E-Mail Денис

Медиуми 

Шон Кели

+61 411 054 643

Шон Е-Пошта